maanantai 25. helmikuuta 2013

Aurinkopäivä!

Porkkanakakku appelsiinituorejuustokuorrutuksella

4 munaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
100g margariinia tai 1dl juoksevaa valmistetta
6dl porkkanaraastetta

1. Kuori ja raasta porkkanat
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (itse jätin vaahdon aika löysäksi), sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varoen vaahtoon. Pieni sitko ei haitannut yhtään!
3. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste
4. Paista 175 asteessa n. 30min, riippuen siitä, levitätkö taikinan pellille vai teetkö vuoassa.

Kuorrutus

200g appelsiinituorejuustoa
1dl tomusokeria
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

1. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri
2. Sekoita tuorejuusto vaahtoon

Lopuksi päälle manteli- tai hasselpähkinärouhetta

 Kuorrutteen ohjetta (armottamana herkkuperseenä) muokkasin niin, että sitä on aika reilusti :D Jos haluaa vähemmän, niin kannattaa puolittaa tuorejuuston ja kerman määrä. Vaihdoin myös yhden desin vehnäjauhoja perunajauhoon.

Taikinaa, omnom! Ja avokin äidiltä saatu Muumimamma-nuolija <3

Oli tosi hyvää ja helppokäyttöstä!
Porkkanakakun ja kuorrutteen ohjeen löysin kotikokki.fi:stä


Namskis!

Loppuillalle onkin sitten muuta tekemistä, jee!

 Cya!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti