maanantai 18. helmikuuta 2013

Voihan soijasuikale!

Hei!

Otsikkokin sen jo sanoo, tänään on kokeiltu soijasuikaleita ihan ekaa kertaa :D Eilinen italianpata ei jääkaapissa houkutellu ja tuntui, että parin herkkupitoisemman viikon jälkeen kroppakin huutaa jotain vihreää eli päädyin tekemään perussalaattia raejuustolla ja soijasuikaleilla. En oo aiemmin itse valmistanu soijasuikaleita, mutta eräs vanha ystäväni alkoi jo ehkä joskus yläasteella suosimaan kasvisruokaa ja hänen luonaan on tullut sitten mutusteltua kaikenlaista. Tämä ystävä oli kyllä aika peto (ja on varmaan edelleen) maustamaan ruokaa ja soijasuikaleetkin meni ihan kanasta hänen ruuissaan (terveisiä Mairelle!).


250g lähikaupassa 3.19€

 Soijasuikaleiden valmistus itsessään on helppoa, yksi osa suikaleita ja kaksi osaa vettä. Sitten keitellään noin 10 minuutin ajan ja lopuksi käytetään pannulla. Tein itselleni niin pienen satsin, että paistoin sitten suikaleet siinä samassa kattilassa, missä keitinkin ne. Omani jäivät ehkä tästä syystä hieman vetisiksi, mutta maultaan olivat aivan ok. Suikaleet itsessään eivät maistu oikein miltään, joten suosittelen aika ronskia mausteiden käyttöä! Itsekin olisin voinut heitellä vielä vähän rohkeammin niitä mausteita, mutta pikkuhiljaa :)

Tältä näytti mun lounas tänään :)


Syy siihen, miksi nyt päätin hankkia näitä ruokakaappiin oli se, että soijasuikaleissa on kivasti proteiinia (vastapainoksi toki vielä vähän enemmän hiilareita). Suikaleissa tavallaan yhdistyy pasta ja liha samassa tuotteessa :D Myös helppo valmistaminen ja pitkä säilyvyys ovat eduksi. Ja kun aina ei ole tuo avokki ruoka-aikaan kotona tai saattaa syödä jo koulussa, niin näitä on helppo valmistaa juuri se itselle sopiva määrä kerrallaan. Tuntuivat myös pitävän nälkää aivan hyvin loitolla.

Tänään vielä suunnitelmissa jalkautua salille vähän nollaamaan päätä päivän opiskelujen jäljiltä (liiketoimintaosaaminen <3) ja illalla jatkaa eilen aloitettua Jurassic Park-putkea :D

Cya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti