lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ruokaa, omnom!

Heippa!


Eilen kun tein makaronilaatikkoa, sain ahaa-elämyksen ja päätin jakaa makaronilaatikon ohjeen teille kaikille. Ohje on anopin kehittelemä ja aivan loistava! Omaan ohjeeseeni olen tehnyt muokkauksia määriin, koska taloudessa on vain kaksi syöjää. Laitan tähän kuitenkin anopin alkuperäisen ohjeen, sitä saa jokainen oman tarpeensa mukaan sitten muokkailla :)

Makaronilaatikko

1 pussi makaronia
400g raakaa jauhelihaa
3 lihaliemikuutiota
ripaus mustapippuria
1,5l vettä
 1 paketti koskenlaskijaa

1. Laita makaronit vuokaa ja sekoita niiden joukkoon raaka jauheliha. Tiskaamisen helpottamiseksi vuoan voi vuorata leivinpaperilla :)
2.. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon lihaliemikuutiot. Lisää joukkoon myös pienitty koskenlaskija ja hämmentele niin kauan, kunnes juusto on sulanut veteen.
3. Kaada vesijuustoseos makaronien ja jauhelihan päälle. Jos haluaa tehdä vähän ekstraa, niin koko laatikon päälle voi ripotella juustoraastetta.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti. Laatikon voi laittaa ihan kylmään uuniin.

Murennettu koskenlaskija toimi hyvin ja määrä oli kohdallaan kahdelle hengelle.

Omaani lisäsin hieman sipulia.

Rakkautta!

Eilinen makaronilaatikko muuttui jälleen herkuksi, kun sen käytti paistinpannulla ja lisäsi hieman mausteita :D

Lauantain kunniaksi päätin leipoa jälkkäriksi suklaapiirakkaa. Tämä ohje on erittäin helppo ja muunneltavissa olemassa olevien ainesten mukaan! Omaani tuli tänään mantelirouhetta, mutta olen tehnyt saman piirakan aiemminkin ja lisännyt siihen valko- ja maitosuklaata rouheena, erittäin hyvää!

Suklaapiirakka

5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
200g margariinia
4 munaa
3dl kuumaa vettä

1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita, lisää margariini ja munat, sekoita ja lopuksi kuuma vesi. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Sen jälkeen lisää taikinan joukkoon esimerkiksi suklaarouhe tai mantelirouhe tai mitä ikinä olet halunnutkaan piirakkaan laittaa :)
2. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia

Itse olen vaihtanut kuuman veden maitoon ja tehnyt puolikkaan taikinan. Yllä olevasta määrästä tulee pellillisen verran. Myös paistoaikaa voi hieman lyhentää, jos haluaa kosteamma piirakan, hehheh :D






Ja sitten hieman hehkutusta! Ostin noin viikko sitten uuden ripsivärin ja elämäni muuttui täysin! Kyseessä on Max Factorin Clump Defy Mascara. Erittäin pidentävä, ei paakkuunnu, ei varise ja lähtee tiukassa paikassa pelkällä vedelläkin suhteellisen hyvin :)


Mun kuvaajanlahjat ei oikein tee oikeutta ripsarille :D
Myöhemmin tänään ollaan menossa vielä katsomaan eilen Suomen ensi-iltansa saanut kauhupätkä 'Mama', iik! Kauhu on parasta <3 Eilenkin katsottiin The Amityville Horror vuodelta 2005. Kauhuna ihan kelpo, muutaman kerran säikähdin ihan kunnolla, hehe. Mutta tunnetut näyttelijät kyllä hieman häiritsee eläytymistä, ainakin mun osalta. Tässä pääosaa esitti Hollywood hunks Ryan Reynolds ja annettiinhan sille mahdollisuus heilua ilman paitaa pariinkin otteeseen. Lopussa oli hieman epäjohdonmukaisuuksia mun mielestä, mutta suosittelen silti :)

Cya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti