sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Red Velvet Cake!

Hei!

Yritän nyt hieman ryhdistäytyä ja tihentää julkaisuväliä täällä blogissa :) Perjantaina kävi niin ikävästi, että mulle nousi kuume ja nyt oon viikonlopun ollut sairaslomalla. Onneksi olo tuntuu nyt jo suhteellisen hyvältä (pientä yskää ja tukkoisuutta lukuunottamatta) ja huomenna palaankin jo sorvin ääreen!

Töistä huolimatta olen siis tehnyt pienen projektin jo aiemmin, mutta postaukseksi asti en ole sitä vielä saanut. Tänään esittelenkin teille Red Velvet-kakun, joka on kuulemani mukaan amerikkalaisäideille yhtä rakas kuin omillemme tiikerikakku :D

Alkuperäinen.

Mun versio.
Kuten kuvista voi päätellä, ei mennyt ihan niinko Strömsössä :D Mutta maku oli aivan kohdillaan! Mun kohtaloksi koitui tässä projektissa hieman liian iso kakkuvuoka (ohjeessa suositeltiin halkaisijaltaan 20cm olevaa vuokaa) ja elintarvikevärin puutos, jolloin tuo kakulle tyypillinen punainen väri jäi uupumaan (punajuuri EI toimi värjäämiseen). Heitin sitä sitten vähän kuorrutteen joukkoon ja saatiin kivan söpö hennon vaaleanpunainen kuorrute.

Ohje on Glorian Ruoka&Viini-lehdestä 2/2013

Red Velvet -kakku (12-16 annosta)

4dl vehnäjauhoja
2tl kaakaojauhoja
0,5tl suolaa
2-3tl punaista elintarvikeväriä
2dl maitoa
125g huoneenlämpöistä voita
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1tl ruokasoodaa
1tl valkoviinietikkaa

Tuorejuustokuorrutus

200g tuorejuustoa
200g mascarponejuustoa
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (20cm) reunat ja pingota pohjalle leivinpaperi.
2. Siivilöi jauhot kulhoon. Siivilöi kaako joukkoon ja lisää suola. Sekoita väriaine maitoon.
3. Vatkaa voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää puolet jauhoseoksesta ja puolet nesteestä taikinaan. Sekoita huolellisesti. Lisää loput jauhot ja neste. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
4. Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaa ja paista uunin keskitasossa 30-40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
5. Nosta kakku uunista jäähtymään. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jäähtymään jääkaappiin väh. 4 tunniksi, mielellään yön yli. Tämä helpottaa kakun leikkaamista ja lopputuloksesta tulee siistimpi.
6. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi (jos kakkuvuoan halkaisija on enemmän kuin 20cm, leikkaa vain kahdeksi osaksi). Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja mascarponejuusto vatkaimella ja siivilöi mukaan tomusokeri. Lisää vaniljasokeria ja kerma ja vatkaa niin kauan, että seos on mukavan kuohkeaa.
7. Kokoa kakku. Levitä jokaiseen (tai yhteen väliin) noin sentin kerros kuorrutusta ja kokoa päällekkäin. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja nauti hyvässä seurassa!

Kakku voi vaikuttaa ensin työläältä, mutta mielestäni kannattaa kokeilla! Helppoa tästä tekee se, että niin kakkutaikinaan kuin kuorrutukseenkin saa läpi ohjeen käyttää sahkövatkainta, joten ainakaan käsi ei väsy. Myös kakun valmistus kannattaa jakaa kahdelle päivälle, jolloin hommaa ei ole hillittömästi :)

Cya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti